Varken en meisje

Kies een naam voor onze mascottes en win een leuke thermometer

Bij De Tuindoos heb ik 2 nieuwe werkkrachten. Om alle kinderen van De Tuindoos Avonturier te helpen heb ik een boerendochter en haar varkentje aangenomen. Ze hebben echter een groot probleem; ze hebben nog geen naam!

Kan jij een goede naam bedenken, stuur deze dan in naar info@detuindoos.be , of plaats deze op onze facebookpagina. 1 Mei kies ik de leukste namen, en wie die heeft ingestuurd wint een leuke dierenthermometer! Heb je veel inspiratie, dan mag je zeker meer dan één naam doorsturen.

Het meisje

Het meisje is een echte roodharige furie. Geen uitdaging is haar te veel en ze weet perfect hoe ze de lekkerste tomaten en grootste wortels moet kweken. Vaak moet ze een oogje in het zeil houden als haar varken komt 'helpen' in de tuin, want die durft nogal snel met de oogst gaan lopen. Het meisje houdt van de regen, haar hoed en het varken, haar lievelingsgroente zijn pompoenen.

Het varken

Het varken is een echte veelvraat. Hij weet perfect hoe je elke groente moet klaarmaken, maar nog beter weet hij hoe je de groente opeet. Vaak luiert hij liever in de modder dan het meisje te helpen in de tuin. Als hij toch meehelpt eet hij stiekem alle groentjes op. Het varken houdt van modder, slapen en het meisje, zijn lievelingsgroente zijn alle groenten, maar vooral spruiten.